Rehabilitering vid sängliggande

Ibland kan vi råka ut för en olycka eller skada som gör oss sängliggande under en längre period. Då är det viktigt med rehabilitering så att du kan komma igång med livet så fort som möjligt. Mobilisering är viktigt av många anledningar, bland annat ökar risken för blodproppar vid sängliggande. Det försämrar även konditionen och minskar muskelmassan, det blir värre ju längre du är sängliggande.

Sysselsätt dig när du är sängliggande

Rehabiliteringen sker dock inte under så lång tid varje dygn och därför är det också viktigt att du har någonting att sysselsätta dig med under tiden du är sängliggande. Du kan till exempel kolla upp utbudet på online casinon, det är ett roligt nöje där du dessutom brukar ha möjlighet att spela slots gratis i demoversion. Med roliga spel är det enklare att få tiden att gå.

Böcker och filmer

Även om vila också är en viktig del av din rehabilitering kan du inte sova alla dygnets timmar. Under din vakna tid kan du bland annat läsa böcker, en bra bok får tiden att gå mycket fortare. Du kan också titta på film när du ligger på sjukhuset, om du inte har egen tv fungerar det precis lika bra i mobilen, surfplattan eller datorn och det kommer få tiden att flyta på bra.

Related Post