Få hjälp med att ombilda företaget till ett aktiebolag

Affärerna går bra och du funderar på att ändra bolagsform och skapa ett aktiebolag. Beslutet drar ut på tiden och ni kommer inte till skott. Erfarenheten av att ombilda företaget saknar ni i firman, så därför finns en stor osäkerhet över hur ni ska gå tillväga. Trots att det verkar svårt, är det lätt att få hjälp. Här kommer lite mer information om vad ni bör tänka på.

Så här går det till

Det finns olika sätt att ombilda företaget till ett aktiebolag, så ni behöver fundera på vilket sätt som är mest lämpligt. Dessutom påverkar det skatt och deklaration, vilket ni också måste ta hänsyn till. Först måste ni bilda och registrera aktiebolaget hos Bolagsverket och sen kan ni ombilda den enskilda firman. Eftersom det behövs en styrelse i aktiebolaget måste ni besluta vilka personer som ska sitta i den och vem som ska vara ordförande.

Känner ni att tiden inte räcker till för att ni ska sätta er in i alla detaljer, kan ni få hjälp av en extern firma. De guidar er genom pappersexercisen och ser till att allt blir rätt. Vill ni veta mer, läs mer på nätet.

Related Post