Skyddsutrustning för vårdpersonal med flera

Som en naturlig konsekvens av pandemin ökade efterfrågan på skyddsutrustning, vilket till en början ledde till brist. Att hjältarna inom vården inte hade tillgång till skyddsutrustning är självklart inte acceptabelt.

Som tur är finns det människor och företag med innovativa och kreativa lösningar. Det var inte bara inom vården som behovet av godkänd skyddsutrustning blev större, även privatpersoner vill förstås skydda sig. Men vilken typ av skyddsutrustning kan man egentligen lita på?

Säker skyddsutrustning

Att skyddsutrustning är CE-märkt innebär att en tillverkare eller importör intygar att produkten uppfyller EU:s grundläggande hälsokrav, miljökrav och säkerhetskrav. Vilket är skönt att veta att det man använder är av bra kvalitet och faktiskt gör någon nytta. Vill du så kan du beställa online eller boka ett möte. Lägg din beställning online.

Hur vet man att det är CE-märkt och godkänt

Varan är då märkt med CE och det ska vara tydligt, läsligt och varaktigt under varans förväntade livstid. Kan de inte märka varan av någon anledning så får de lov att CE-märka förpackningen.

Vilka olika skydd finns det för vårdpersonal med flera

  • Skyddskläder
  • Förkläde
  • Ögon och ansiktsskydd
  • Skyddshandskar
  • Skoskydd

Tips är också att tvätta händerna noga i minst 20 sekunder med tvål och vatten för att undvika smitta. Hosta och nysa i armvecket och hålla avstånd.

Related Post