Åtgärder när magen hänger

Självförtroendet kan sjunka i botten när magen börjar hänga. Du kanske har genomgått en graviditet eller gått ned mycket i vikt och största konsekvensen är den lösa, hängande huden på magen. Detta kan även leda till kroppsliga besvär, inte enbart estetiska.

En bukplastik är vanligt för dem som gått ned mycket i vikt eller fått mycket lössittande hud efter att ha varit gravid. Huden har helt enkelt inte kunnat anpassa sig efter den nya vikten och kan inte dra sig tillbaka. Många drar sig från att visa sig naken eller bikini på grund av sitt nya utseende och söker hjälp. Det handlar även om kroppsliga problem. Tidigare övervikt och graviditet brukar dra isär de främre magmusklerna och de har sedan svårt att återgå till sitt normalläge.

När musklerna delar sig får du sämre hållning och problem med balansen. Det kan också leda till förstoppning och ryggbesvär. Musklerna kan dra sig tillbaka lite med rätt typ av träning men det är viktigt att följa anvisningar från en sjukgymnast för att träna korrekt och inte överbelasta ryggen. En bukplastik innebär ett snitt från höft till höft. Plastikkirurgerna lägger snitten så långt ned som möjligt för att du ska kunna täcka ärret med underkläderna eller bikiniunderdelen.

Därefter tar de bort överflödigt fett och sträcker huden så du får en platt mage. Överskottshuden skärs bort och man kontrollerar även musklernas placering. Om du vill göra en bukplastik är det viktigt att du slutar röka och har gått ned den vikt du vill. Planerar du att bli gravid igen inom en snar framtid ska du vänta tills efter du har fått barn.

Related Post