Testa på nya rawfood

Är du en hälsomedveten typ kan rawfood-trenden knappast ha undgått dig. Rawfood är huvudsakligen mat från växtriket, exempelvis frukt, grönsaker, nötter, kallpressade oljor, groddar och bär. En fördel med att inkludera mer rawfood i kosten är bland annat att du får i dig mer fibrer, vilket är bra för matsmältningen.

Vitaminerna bevaras

För vissa verkar konceptet med rawfood tidskrävande, krångligt och till och med dåligt för kroppen. Detta är dock långt ifrån sanningen. Det som kännetecknar en rawfood-kost, är att maten inte uppvärms till en temperatur över 42 grader. Genom att undvika upphettning vill man bevara de vitaminer och näringsämnen som finns i livsmedlen.

Du kan enkelt inkludera mer rawfood i din kost som en del av dina dagliga rutiner, utan varken ansträngning eller tidsuppoffring. Dessutom är rawfood ofta vegansk, vilket belastar miljön mindre.

Piffa upp din morgongröt eller yoghurt genom att strö över psyllium- eller hampafrön, för att få i dig de fibrer och mineraler du behöver. På marknaden finns även olika bär- och fruktpulver som enkelt kan krona en smoothie för en extra vitaminboost. Vill du också höra till rawfood-klanen? Letar du efter en komplett butik med ett digert utbud? Vare sig du redan är rawfood-frälst eller bara är nyfiken på vad det handlar om, klicka här för att utforska utbudet.

Related Post