Om att bli gravid

Det kan finnas olika anledningar till varför man inte vill uppsöka sjukvården till en början när man tror att man är gravid. Förr eller senare så måste man göra detta för att säkerställa att allt är som det ska med foster och moder.

Testa för att se om du är gravid

Det kan vara väldigt speciellt om man inte planerat att bli gravid och om man är väldigt ung. Att bli gravid är något som överhuvudtaget är väldigt speciellt men om man har planerat detta så kan det vara en annan känsla än om det var oplanerat. Om man misstänker att man är gravid så kan man kontrollera detta själv genom ett graviditetstest. Du behöver inte gå till apoteket utan kan beställa detta online. På några dagar så har du ditt test i brevlådan och kan utföra ett test för att se om du är gravid.

Prata med någon

Det är alltid en fördel att prata med någon som du har förtroende för. Det kan naturligtvis vara en förälder eller annan närstående. Att bli gravid som ung och att bli mamma som ung kan vara väldigt speciellt. Det är alltid en stor fördel att få prata med någon som har erfarenheten och vet hur man ska hantera situationen. Under din graviditet så går du till mödravården för kontroller och där får du även prata med barnmorska om hur du upplever det hela. Det är viktigt att du känner dig trygg både innan och under den tid du går gravid.

Related Post