Om du har problem med Akne

Många som har akne tvättar ansikte för ofta då de upplever sin hud oljig. Över drivet tvättande riskerar att torka ut huden. Huden kommer då att producera ännu mer olja och ännu mer finnar och akne uppstår. Använd endast hudvårds produkter anpassade för akne hud.

Peeling tar bort döda hudceller

Överdriven eller för hårt skrubbade kan ge irritation. Många med fet hud typ tenderar att vilja torka ut huden och övertvättar sin hud. Torr hud täpper till porerna och skapar en obalans i huden, det leder i sin tur till mer finnar, pormaskar och akne. Det är bra att använda peeling 1-2 gånger i veckan, men använd då en mild peeling och avsluta med en fuktgivande ansiktskräm. Läs mer hur du blir av med akne.

Kan du inte låta bli att klämma din akne och finnar?

Sluta med det! Då talgkörteln kan skadas. Den bli då inflammerad och ärrbildning uppstå. Om du lider mycket av akne, kan det vara bra med en grundlig porrengöring hos en auktoriserad hudterapeut.

Att sminka över akne

Det är förståeligt om man vill dölja och sminka över akne och finnar, särskilt i ansiktet. När du sminkar använd produkter som är anpassade till känslig hud och problemhud.

Related Post